SYLWESTER

BAL SYLWESTROWY 2023/2024
przy podlaskim stole na bogato
Cena 360 zł od osoby
Imprezę od godz. 20.00 poprowadzi prezenter muzyczny:
Marek Dawidziuk

Przystawka:
- Przekąska carska – blin z kawiorem i śmietaną
Dania gorące:
- Polędwiczki wieprzowe w sosie myśliwskim, francuskie puree, podane z kruchymi sałatami
- Szlachetny łosoś podany z fasolką szparagową duszoną na maśle
- Specjały Szefa kuchni: żeberka na miodzie, szaszłyki, pierogi, kiszka i babka ziemniaczana
- Forszmak z grillowaną bagietką
Przekąski zimne:
- befsztyk tatarski z dodatkami z podlaskiej spiżarni
- królewskie krewetki panierowane panko ze słodkim sosem chili
- sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie vinegret
- marynowany w cytrynie dziki łosoś atklantycki
- pasztet z wątróbek z czartajem jabłkowym
- schab zapiekany w szpinaku
- pieczona gęś w rozmarynie
- deska mięs pieczonych i wędlin w kompozycji serów
- półmisek marynat (pieczarki, cebulki, oliwki, ogórki, papryka)
- wybór pieczywa
Bufet słodki:
- ciasto własnego wypieku, mini deserki, babeczki z owocami, mini eklerki, pączucie, rogaliki
- owoce filetowane
- soki owocowe, napoje gazowane i woda z cytryną
- kawa z ekspresu i herbaty w wielu smakach
Alkohole – bez limitu:
- wódka biała,
- drinki,
- wino białe i czerwone półwytrawne
- szampan

Adres
Hotel Turkus
Al. Jana Pawła II 54,
15-703 Białystok
Kontakt
- turkus@jard.pl
- Hotel recepcja: (+48) 85 66 28 100
- Restauracja: (+48) 85 662 81 13
- Kierownik restauracji: (+48) 780 602 248